Annons
Allt annat Publicerad 10 december 2012

Adventstävling 3:e advent

Tänk att det redan är dags för lucka tre i adventskalendern. December har verkligen en förmåga att springa förbi. Lite osäker på var tiden tar vägen faktiskt. Vidare värst många loppisra blir det i alla fall inte. Men det är väl som sig bör så här i mörkaste vintern. Då får vi i alla fall pigga upp oss lite med en ny vinst.

Får börja med att tacka alla som varit med och tävlat. Det är så roligt att läsa era kommentarer! Den här veckan har jag tänkt mig att någon ska få njuta av ett riktigt, riktigt fint fat lagom till jul. Dekoren heter Delfi och kommer från Gefle/Upsala Ekeby. Den är bara så himla fin och har den där retro-touchen som man så gärna vill ha på sitt julbord. Piggar upp lite grann kan man väl säga. Dessutom går den ju i rött så lite tradition finns det ju ändå i den. Här tänker jag mig att den skulle göra sig perfekt för julskinkan. Men när man inte har någon sådan att tillgå passar ju faktiskt saffransbrödet lika bra.

Tävlar gör ni denna vecka genom att lajka Jag, en Loppista på Facebook (alla som redan gör det har alltså redan halva inne) och berätta vad ni inte kan vara utan på julbordet i en kommentar i detta inlägg. På söndag väljer jag ut vinnaren!

Nu kör vi!

GD Star Rating
loading...
Annons
13 Kommentarer
 • Elo

  Jag kan inte vara utan min mammas svampsallad och receptet kommer från Finland. Den är supergod till skinkan! 

 • Tina Carlens

  Fatet skulle passa jättebra att servera de uppskurna skinkskivorna på kvällen före dopparedagen. Å sen lägga på en knäckemacka med senap, mums!

 • Kaksmulan

  Jag kan inte vara utan stuvad grönkål på julbordet. En självklarhet på ett Hallänskt julbord.

 • Paola

  Rim om julmat: Jag vill sjunga rödkålens lovsång, för
  efter rödkål längtar jag varje gång … det i vårt hus ska bli julefröjd. Bara om jag får minst 3
  kilo rödkål blir jag nöjd. Jag bryr mig inte om klappar, eller om att de andra i
  soffan lugnt slappar. Jag MÅSTE bara ha min dagliga ranson under julens helger. Fråga mig vad som är bäst med julen – och det är
  rödkålen jag väljer.

 • Paola

  Jag vill sjunga rödkålens lovsång,
  för efter rödkål
  längtar jag varje gång …

  det i vårt hus ska bli julefröjd.
  Bara om jag får minst 3
  kilo rödkål blir jag nöjd.

  Jag bryr mig inte om klappar,
  eller om att de andra i
  soffan lugnt slappar.

  Jag MÅSTE bara ha min dagliga ranson under julens helger.

  Fråga mig vad som är bäst med julen – och det är rödkålen jag väljer!

 • Marie Enarson

  Min älskade man de bästa sillar lägger in,
  jag skulle bli tokig om inte någon av dem blev min.
  Gjorda med kärlek och med smak som  berör,
  utan dem tror jag helt enkelt att jag dör (en smula :-) !

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=689927465 Åsa Rick

  Farmors brunkål såklart! Utan den är det ingen jul.

 • http://www.facebook.com/sofie.andersson.35175 Sofie Andersson

  Mormorens allra godaste frestelse i form av herr Jansson är för mig ett måste på världens i särklass bästaste julbord. 

 • http://www.volang.elleinterior.se/ Volang-Linda

  Jag kan inte vara utan julmust. Det är SÅ gott och passar till såväl sött som salt. Och så allt julgodis såklart! Knäck, kola, mozartkulor, pepparkakor… 

 • Pingback: Sista chansen | Jag, en loppista!

 • Jenny på Lamomesoldfashioned

  Å jag kan inte vara utan Janson. Ett julbord utan Janson är som påsk utan ägg. Omöjligt :)

 • Jennya_80

  julmust och gravad lax är mina favoriter

 • Catrine

  Trots att jag under övriga året inte  äter kött av hälsoskäl kan jag just över jul inte vara utan köttbullar i kombination med rödbetor eftersom det ända sedan jag var barn har varit julbordets stora favorit!