Meny
Annons

Torsdagstema: 49/2012

Jag har ju missat så många Torsdagsteman. Säkert fyra på raken. Så den här gången tänker jag inte låta det hela falla mellan stolarna. Temat denna vecka är Vardagsrum. Och ett sånt har vi ju. Som vi dessutom gillar väldigt mycket. Så här kommer ett smakprov.

Vid stora fönstren samsas den grå soffan och den gula fåtöljen. På väggen hänger en Bia-tavla som är Andreas föräldrars bröllopsgåva och som vi nu fått ta över. När vi har gäster kallar jag lite snorkigt vardagsrummet för salongen. För visst känns det lite snajsigt att få dricka kaffe i salongen!

När vi var till Köpenhamn förra året så köpte vi tre av Hay´s helt oemotståndliga kuddar. Dom får vi konkurrens av lite annat smått och gott som jag hittat på loppis. Mormorsfilten hittade jag i förra veckan på Erikshjälpen i Spånga för 60 kronor. Fynd!

Mitt på golvet lägger vi oft den här juvelen. Där ligger han och slåss med stjärnor och planeter och rycker frenetiskt i sin hängade hund. Täcket han ligger på är ett sådant där vadderat täcke som jag köpte på Huvudsta Loppis för 30 kronor.

Med ett par vinglas för mycket innanför västen bestämde vi oss för ett par år sen att vi behövde en Stringhylla i vardagsrummet. En stooor stringhylla skulle det minsann vara. Så att vi får plats med alla fina saker. Och eftersom rummet är så långt blev det också så. Fem sektioner faktiskt. Otroligt lyxigt. Det hindrar förstås inte hyllorna att bli fulla i alla fall. Men efter min rensning blev det ändå mycket bättre. Och om ni undrar vad den blå kvadraten handlar om kan jag meddela att det är min underbara sambo som känner in om det ska bli nån tv i vardagsrummet eller inte.

Sixten har fått en egen hylla med barnböcker och sånt. Och jag kan redan se framför mig att den där Arkan kommer bli riktigt frestande för honom så fort han lärt sig det där med motorik och balans.

Sen har vi ju också skrivbordet jag fick när jag fyllde år. Mitt älskade skrivbord. Jag sitter här typ jämt. Från att jag intar frukost på morgonen till att jag donat färdigt på kvällen. Nu är det vanligtvis inte så här städat. Det är bara för att jag gömt alla mitt småplotter på stolen som inte syns.

Bredvid skrivbordet har jag en turkos sådan här. Tre våningar att gömma alla pysselsaker på. Rekommenderas starkt. Vi har en i hallen också som vi har alla Sixtens ytterkläder i.

Så här ser det alltså vanligtvis ut. Jag spanar ut över soffan, balkongen och lilla Sixten. Mycket kaffe och många podcasts går åt när man ska skaka igång alla bra idéer.

Mitt senaste är att teckna. I massor. Det blir sällan som jag tänkt mig men jag älskar känslan av att sjunka in så mycket i detaljerna att man nästan glömmer världen runtom. Och dessutom är jag en riktig sucker för pennor. Jag ni såg ju själv vagnen.

Det mina vänner var lite bits and pieces från mitt vardagsrum. Spana in Fabriken för ännu mer inspiration.

GD Star Rating
loading...
6 kommentarer
Annons
Annons
AnnonsAnnons
Mobilsajt:  /  AV