Meny
Annons

Uggleklappar

Det är grått idag. Och här i Stockholm är så gott som all snö borta. Ingen vinter kvar och julen känns så väldigt avlägsen. Tur då att vi fick så fina klappar som lyser upp vilken dag som helst. Tomten hade nämligen gått all in på vår önskelista. Och han visste verkligen vad vi gillar allra bäst. Ugglor!

Från svärmor kom den här näbbiga lilla saken. Ugglan heter Kisa och är en av tre ugglor formgivna för Gustavsberg av Edward Lindahl. Och nog kunde han formge pippifåglar allt. De är så sablarns söta och man vill genast gå fram och klappa henne på fjäderskruden när man ser henne. För den nyfikna finns hela samlingen här.

Av min syster fick Sixten en alldeles egen uggla. En stor mjuk kudde med en sådan där tok-uggla. Och när jag lade den i soffan så förstod jag ju. Det har verkligen fattats en uggla där.

Och av A som är en mästare på bästa klapparna fick jag den ultimata ugglan. En liten burrig uggla som lyser. Säljaren trodde att den var från 40-talet och jag önskar så att jag visste vars den stått tidigare. Vems hem den har lyst upp. Nu står den i fönstret bredvid mitt skrivbord men jag är inte helt säker på att det är här den hör hemma. Jag vill kunna vila ögonen på den mest hela tiden. För när man tänder den är det som om den kommer till liv. Ögonen skimrar lite så där begrundande. Och jag tror att vi tänker lite lika.

GD Star Rating
loading...
5 kommentarer
Annons
Annons
AnnonsAnnons
Mobilsajt:  /  AV