Antikmässan; miljöerna

Vi slängde iväg oss till Antikmässan i Älvsjö igår. Jag ville inte missa men har lite svårt att hinna i helgen. Så det blev några timmar i ett högt tempo bland montrar och glada mässbesökare. Och jag måste säga att jag är lite imponerad.

Annons

Det var väldigt mycket snygga montrar och stor variation på föremål. En hel del som kanske inte faller inom mitt område. Men ändå förhållandevis mycket retro och vintage. Sådant som man kan tänka sig ha hemma liksom. Och min första rapport från mässan får bli ett litet bildmedley av några miljöer från mässan.

Härlig hörna med fantastiskt tyg från Jobs. Tror jag i alla fall. För det var väl det här som Ernst spände upp på väggen i sitt julprogram.

Temautställningen av Paula Malm bjöd också på inspiration. Det är ju svårt att inte bli glad av de där färgklickarna i mitten.

Hos Patriks Antik fastnade jag för sidebordet Gigant. Och blev lite glad i hjärtat av att ha hittat designer till den där lampan med vit lampfot. Jag har ju en lika. Fast den har jag förstås köpt på loppis.

De riktiga antikmontrarna, alltså de som säljer dyragriparna på mässan, bjöd på vackra utställningar och massor av fantastiskt design. Och vad skymtar man inte där borta på bordet. Jo, mycket riktigt. En golvvas i serien Lansett från Upsala Ekeby fick lysa upp monterns mitt.

Herr Judith och Brandstationen ställde också upp med en monter. Mycket välbesökt. Inte så konstigt kanske när det ser så inbjudande ut och varje skrymsle dignar av så pinaler. Jag hade mer än gärna ägnat en timme till att gå igenom den. Och fått ta med väl valda delar hem så klart.

Nordlings Antik vann priset Årets Monter. Och visst fanns det gott om ögongodis. Tänk att ha det soffbordet hemma.

59 Vintage Store bjöd på hemtrevlig monter. Lite så där att man inte vill gå därifrån. Kan kanske ha berott på alla vackra klänningar också. Det fanns bland annat en korallrosa tylldröm som någon lycklig ägarinna förmodligen bär hem innan mässan är slut.

I morgon tänkte jag visa mina guldkorn från mässan. Missa inte det!
  • Lamomesoldfashioned

    Härliga bilder. Thomsons golvas vore ju nåt, men jag tror jag suktar det mesta du visade. Hade gärna varit på plats, men glad att jag får se bilder från spektaklet 🙂

    • Det var en riktigt rolig mässa. Hoppas ni har det fint också!

  • Gilasgrotta

    Synd att du inte kunde kommma på bloggträffen. kram

    • Ja det var synd, verkar ha varit så trevligt!Laddar