Antikmässan; topp fem

Då har vi kommit till mina fem bästa från Antikmässan 2013. Om jag hade haft sisådär tjugotusen över hade jag lätt plockat med mig allt det här hem. Fast å andra sidan så ska man ju ha lite drömmar också. Det är ju därför man går på mässa. För att inspireras och få lite idéer. Så. De här fem grejerna är väl vad jag hoppas hitta på loppis under året 🙂

 

Den här lampan har ju ungefär allt som man kan önska sig. Formen, teaken och mjukaste ljuset. Älskar att benen liksom är som plockepinn-stickor. Kanske inte den mest praktiska lampan när man har en Sixten som glatt kör in gåstolen i allt som står i vägen. Så det kanske var lika bra att den fick stanna på mässan.

 

Och här har vi den. Drömklänningen. Tänk er att sippa på ett glas skumpa i den. Någon lycklig ägare ska säkert susa fram på ett sommarbröllop i den här. Missar man mässan kan man kontakta 59 Vintage Store på Kungsholmen.

Skåp kan man ju liksom inte få för många av och det här var sannerligen i en klass för sig. Detaljerna i linjerna och utfasningen är ju helt fantastiska. Dessutom är det jalusier istället för dörrar och det känns ju bara så praktiskt. Säljaren visst inte vem som formgivit men det är märkt Copenhagen på baksidan. 12500 kronor låg prislappen på och för den intresserade så säljs det av Lasette Antik & design vid Maria Torget.

Min djurmani håller i sig. Och den här giraffen kan vara det mest magnifika någonsin. Den skulle liksom göra vilket rum som helst. Färgen var dessutom mycket mer djup än vad min bild visar. Tyvärr fick jag inget ursprung på den här men prislappen låg på 3800 kronor om jag inte minns fel. Inte så farligt ändå med tanke på storlek och skick. Har jag inte helt tappat minnet var det Leva Antikt o Modernt som sålde giraffen.

Och slutligen en riktig fining för de mindre. Krakel Spektakel med illustrationer av Stig Lindberg. Så himla fin. 300 kronor såldes den för och det fanns faktiskt två olika böcker. Den vågar man kanske inte låta de allra minsta tugga på men den skulle vara riktigt fin för sagostunden för de lite äldre barnen.

 

Annons

 

 
  • Maggie

    Den där lampan såg min sambo också och jag var lite sugen… Kollade dock aldrig vad den kostade! Men jisses vad fantastiska de där benen var!

    • Jag missade också priset, men jag gissar att de kostar lika mycket som benen var snygga 🙂Laddar