Året som gått, del 1

I sann nyårsanda måste jag ju ta att sammanfatta året som gått. Jag missade ju det helt förra året. Så nu finns det liksom inga ursäkter. Här kommer första delen av 2013.

Januari

uggla

Jag var liksom helt till mig i ugglor. Är fortfarande får man nog säga. Men direkt efter julen kom första bilden på den fantastiska Ugglelampan som jag fick av A i julklapp.

tellus

Det blev också en skrytbild på Telluskrukan jag fick i julklapp av svärmor. Just den här är en av mina absoluta drömkrukor. För den har liksom allt. Formen, färgen och detaljerna. Jag blir helt till mig bara av att se den på bild så här.

turkosa

Och så var det ju den där  turkosa samlingen. Älskade pressglas. Skålarna som dyker upp både från höger och vänster och samlingen växte i stadig takt. Det kändes nästan som jag hittade en ny varje månad.

Annons

 

Februari

torsdagstema

Februari började med Torsdagstema i Fabriken. Återbruk. Och jag försökte visa så mycket jag kunde som vi köpt i andrahand här hemma. Den här köksgruppen i teak köpte vi i Gävle strax efter att vi köpt lägenheten. Även Sixtens barnstol, lampan, tavlan och allt som står på köksbordet är loppisfynd.

antikmässan

Jag tog med hela lilla familjen till Antikmässan. Några intensiva timmar med så mycket ögongodis att jag var alldeles snurrig efteråt. Tre inlägg fick jag ihop. Bland annat det här om miljöerna på mässan.

kappa

Februari var också månaden då jag syndade den perfekta kappan med pälskrage för 20 kronor på Röda Korset.

instaveckor2instaveckor1

Och så var det ju det är med Instagram. Vid det här laget hade jag väl kommit igång ordentligt. Och som en följd av det blev Instaveckor ett stående inslag på bloggen.

 

Mars

burkfynd

Mars inleddes med samlingsbilder av burkfynd från IRA. Kanske de mest uppiggade plåtburkarna ever. Den gröna hittade jag i Sundbyberg, den röda i Katrineholm och brickan i Gävle.

påsk

Och eftersom påsken kom tidigt i år var det dags för Torsdagstema med påsk och pyssel redan här. Jag ritade mustascher och dukade med Bellis-porslin.

bergstens ugglor

Sen hände ju det där himmelska. Att jag blev kontaktade av en kvinna som ville sälja ugglor. Massor av ugglor. Och jag ökade min samling med sisådär 60 ugglor eller så. Bland annat en uggla av Bergsten. Som senare fick sällskap av två till som jag fick och fnysande. Nu står Bergstens ugglor som en liten trio i stringhyllan.

 

April

blåklänning finfredag

Så blev det april och jag sparkade igång med Finfredag igen. Här med den blåklänningen jag syndade och sydde om inför Elle Interiör Galan.

påminaväggar

Och Torsdagstemat i Fabriken handlade om vad som finns på mina väggar. Jag passade på att visa upp tapeterna från Ferm Living som vi satte upp i Sixtens rum.

elsa billgren2

Och det blev dags för mig att publicera första delen i min intervjuserie Loppistan möter. Först ut var intervjun med Elsa Billgren.

rimini blu

Så var det ju det här med Rimini Blu. Årets hang up kanske man får säga. Men det är som rakt omöjligt att stå emot den där blå glasyren. Och turen verkade vara på min sida för de första tre delarna, alltså början på samlingen, dök upp i rask takt.

I morgon kommer nästa del i tillbaka-blicken av 2013. Missa inte!


Laddar