Året som gått, del 3

Då var det hög tid för den tredje och sista delen av Året som gått. En summering av 2013. Efter detta är det dags att rikta blicken framåt. Mot det nya året med allt vad det innebär. Inte minst massor av finfina fynd hoppas jag. Men först alltså. Del tre av 2013.

Annons

September

pausbild

I September flyttar vi hela lilla familjen till Hälsningland där vi bodde i en liten stuga i skogens slut. Uppkopplingen var inte den bästa och inläggen blir ganska få. Som Pausbild lade jag Loppisens 10 budord som publicerades i samband med en intervju med mig i tidningen Hälsinge-Sommar.

riihimäki

Under hösten gjorde jag kontinuerliga besök på Erikshjälpen i Söderhamn och jag kan knappast klaga på fyndfaktorn. Dessutom kom foto-lusten tillbaka i samband med den fantastiska höstsolen. Det blev massor av utomhusfoto. Som till exempel det här på Riihimäki-vasen.

luxus

Ja, fyndfaktorn alltså. På mitt andra besök på Erikshjälpen tågade jag hem med två Luxuslampor. Jag var så galet glad att jag knappt kunde prata ordentligt.

 

Oktober

twist

I Oktober syndade jag Twistburkenoch fotade på bakgården hos mor och far.

grönt fat

Även det gröna fatet fick agera modell. Genom Petra fick jag sedan tag på 6 assietter i samma serie och vips hade jag en hel servis.

retrofolk

Vad är retro? undrade Retrofolk som publicerade en intervju med mig och fem andra retro-”experter”.

 

November

grön vas

Så blev det Oktober och jag visade upp det andra fyndet från sommarens enda gårdsauktion. Äntligen ett Grönt sommarfynd alltså! Tyvärr var den lite naggad upptill men kostade mig (inklusive bricka och diverse andra ”fynd”) bara 20 kronor.

citrusskålen

Jag ch syster gjorde en loppistur till Bollnäs och kort därefter visade jag upp Citrus-skålen som jag fyndade på Röda korset. I övrigt var fynden ovanligt få på just den här turen.

 

December

våffelvas

Och så har vi kommit till December. Och trots att vi flyttade tillbaka till stan och det inte var det minsta fel på vår uppkoppling så kom jag liksom aldrig igång med bloggandet på riktigt. Men jag visade i alla fall stolt upp den blå våffelvasen som syndades på Erikshjälpen.

lucka 14

Och i mitten av December så var det min tur att öppna Lucka 14 i årets Retro-julkalender. Mitt bidrag gick i temafärger mest för att ge alla julklappshandlare lite inspiration på vägen. Allt på bilderna var nämligen loppisfyndat.

 

Därmed var årets nyårskarameller till ända. Och 2013 likaså, så klart.
Och jag vill passa på att önska er ett helt fantastiskt Gott Nytt År!




 • Retro Ida

  Hej! Vilken fantastisk blogg! Jag har precis startat en retroblogg och undrar
  Vart du hittade 10 loppis budorden 🙂 skulle så gärna vilja lägga ut den hos mig. Ha det så bra! / retroida.blogg.se

  • Hej, va kul att du httat hit! De 10 loppisbudorden har jag hittat på och journalisten Christian har skrivit ihop dem så där finurligt. Om det funkar och du länkar tillbaka hit kan du alltid låna min bild.

   • RetroIda

    Tack snälla absolut ska jag göra det! Titta gärna in på min nya blogg retroida.blogg.se



Laddar