Att fynda en tysk golvvas

Förra veckan var lite smått magisk ur ett loppis-perspektiv. Jag tänker att det var kompensation för att jag och min nyopererade fot aldrig tog oss till Antikmässan. Vi missade alla fynden och träffen med Sveriges Retrobloggelit.

Annons

Så därför. Därför öppnades fyndardörren lite extra för mig. Någon annan förklaring kan jag inte hitta till att jag gick runt med konstant hjärtklappning hela veckan. Det började redan på Tisdagen då jag på lunchen svängde in på Myrorna i Sollentuna. Där stod den. Den här sjukt fräsiga tyska golvvasen. Absolut en av de finaste som jag sett. Jag är ju en snåljåp när det kommer till loppis i vanliga fall. Men jag tyckte väl lite synd om mig själv och tvekade inte en sekund trots att det stod 250 kronor på prislappen. Ett relativt rimligt pris på en tysk golvvas här i storstan nu för tiden. För tillfället får den husera i Sixtens rum. Men det är möjligt att det blir en flytt så småningom. Bara jag stuvat om lite på övriga hyllor i hemmet.

Vas, Golvvas, Tysk, Made i Germany, Retro, Blå, Loppisfynd, Vintage, Loppistan

Vas, Golvvas, Tysk, Made i Germany, Retro, Blå, Loppisfynd, Vintage, Loppistan
 • Martina

  Snyggt att gruppera saker som egentligen ej borde matcha. Det talar för stor stilsäkerhet.

 • Tyg och otyg

  Vad kul, exakt en sådan vas har stått på en loppis här i stan också de senaste veckorna. Dessutom har jag faktiskt en likadan själv, fast min är lite gulgrönbeige sådär.

  • Jag har ju sett den i flera färger förr. Men alltid enfärgad docks. Skulle kunna tänka mig en gul och en grön bredvid denna!

   • Tyg och otyg

    Ja, alltså, min är också enfärgad, men jag har svårt att definiera nyansen. 🙂

 • Anna

  Tapeten är underbar, var kommer den ifrån?

  • Tack, den kommer från Ferm Living.

 • evigakvinnorvintage

  Vilka snyggt komponerade foton! Och vilken härlig blå nyans på vasen!
  Nästan lite motvilligt (ibland får jag känslan av att de ligger i bakhåll och liksom bara väntar på att smyga på en) har jag nu en liten westgermany-vassamling. En liten men naggande god samling alltså. Sex stycken i olika modeller och storlekar. Hittills. 🙂
  Ibland är man glad att man bor ”på landet”. Här hemma hittade jag en tysk golvvas med blomrelief-mönster på, tror att det var förra våren någon gång – för 50 kronor. Ooops. Men min är förstås inte lika skön i färgen som din!
  /helena

  • Men härliga tider! 50 kronor är galet fyndat var man än bor! 🙂

 • Pingback: Om en grön golvvas | Jag, en loppista!loppista.elledecoration.se()Laddar