Bildalmanackan

Jag tycker själv att jag gjorde ett finfint fynd på Myrorna förra veckan. I samma veva som jag köpte den här.  Jag hade liksom egentligen ingen tid att spendera där och eftersom de byggt om kändes det sådär obekvämt jobbigt att manövrera runt. Min runda fick liksom nytt mönster. Men det är ju kanske just de gångerna som man hittar lite nya saker eftersom exponeringen liksom ändrats. Hursom. Så hittade jag en plansch som jag tyckte var söt. Och när jag grävde lite i högen uppenbarade sig en hel bildalmanack. Alla månader så där retroillustrerat att tankarna omärkt far tillbaka till planscherna i skolsalen när man var liten.

Kerstin Frykstrand är konstnären bakom bilderna och just dessa månadsbilder som från början illustrerades för Hemmets Journal är de alster hon är mest känd för. Och de är så omtyckta att de faktiskt sedan 2008 ges ut i nyreproduktion. Jag vet ju inte om mina bilder är de gamla eller nytryckta. Det enda som kanske kan få mig att tänka att dessa är av äldre variant är att måtten inte riktigt stämmer med de som går att beställa idag. Men det jag kan säga med säkerhet. Det är att det känns i pappret att de varit älskade. Lite så där skavt, håligt av häftstift och med en mjukhet som bara tummat papper har.

Annons
  • Åh vad fin!

    • Visst är den, blir glad av varje bild 🙂

  • finfin! vill oxå ha till lillen! 🙂

  • Så fina..Minns att jag hade April (min födelsemånad) inramad över min säng när jag va liten.  Har en sådan familjalmanacka 2013 som jag hittade på Gallerix i Januari med just dom där härliga bilderna!!!

    • Så roligt när fynden väcker minnen!Laddar