Citruspressen

På lunchen svänger jag ibland förbi Myrorna som ligger i närheten. Alla loppare vet ju att det är frekvensen på besöken som är avgörande. Nu är det dock just den där kontinuiteten på loppandet som blivit mitt problem eftersom det blivit svårare att hitta tiden. Så fynden har av naturliga skäl blivit färre. Jag är liksom inte där när det händer helt enkelt. Men ibland ska man ju ha ren och skär tur också. Och i Fredags var det just så. För i ena skyltfönstret stod den där och väntade på mig. Äntligen. En helt egen citruspress i serien Duett från Gustavsberg. Formgiven 1956 av Carl-Arne Breger. Även känd som ”han med hinken” efter att ha formgivit en fyrkantig hink för Gustavsberg. Breger arbetade både med dekorer och sanitetsporslin hos Gustavsberg innan han hamnade på plastfabriken där han bland annat också formgav en hett eftertraktad vattenkanna (sök på Bregers vattenkann)a. Just Duett har blivit lite av en stilikon för 1950-talet och faktiskt så har även Museum Of Modern Art ett eget exemplar. Joråsåatt.

Annons

Jag blev så rackarns glad när jag hittade den. Röck åt mig den som en besatt och gjorde nästan hoppsasteg när jag såg att den bara kostade 20 kronor.
Vad kallar men det nu igen? Jo just det. Ren och skär tur heter det visst!

Citruspress, Plast, Gustavsberg, Retro, Loppisfynd, loppistan, Vintage, Orange, Designklassiker
  • Maja

    Jag känner igen mig precis i känslan. Jag var på bakluckeloppis förra helgen och då hittade jag en guidebok om London från 40-talet. Jag tänkte max 100 kch så sa kvinnan 5 kr. Jag var tvungen att ta ett litet lyckoskutt. /http://majaskuriosa.blogg.se

    • Haha, härligt! Precis sådana överraskningar man vill ha!Laddar