Kjell Blombergs 7005:a

Ett av mina absoluta favoritfynd på sistone är den här svarta vasen. Jag har liksom fallit helt handlöst för den. En perfekt avvägning av glasyr, färg och form. Ligger som ett fågelägg i mina händer. Så ömtålig. Och ändå grov och tung i känslan. Fulländad skulle jag nästan vilja säga. Jag tror nästan att det är det enda ord som stämmer. Kjell Blomberg, KEB, står bakom formgivningen och modellen och märkningen, 7005, indikerar att den ska tillhöra serien Turbin som tillverkades 1954-1955. Den här rackaren måste dock ha smitit från sista glasyromgången. För några turbin-ränder har den liksom aldrig fått. Nä. Den är rakt upp och ner matt i glasyren. Och alldeles, alldeles underbar.

Annons

Vaser, Svart, Kjell Blomberg, UE, Uppsala Ekeby, 7005, Loppisfynd, Retro, Loppistan

Vaser, Svart, Kjell Blomberg, UE, Uppsala Ekeby, 7005, Loppisfynd, Retro, Loppistan
  • Benny Movarp

    Den var fin! Har en del andra enfärgade grejer av KB i hans serier som normalt ska ha dekorer, men denna var nåt extra tycker jag! Svart är alltid fint!

    • Ja den har verkligen blivit en favorit. Galet snygg i formen!Laddar