Lera från Ekeby

Alltså jag ska sluta tjata om miniatyrvaserna. snart. Men först måste jag bara visa lerkruset jag hittade på Huvudsta Loppis. Jag visste inte ens att Ekeby hade tillverkat gods av det här slaget. Kanske för att de sällan hamnar i ramljuset. Populariteten på oglaserade (och små) vaser är kanske inte precis lika stor som för Paprika eller Negro. Och det är inget att grubbla över. Men nog tycker jag att detta lilla men ack så välformade krus också har sin charm. Så mustigt i färgen. Sådan lyster. Och sannerligen en skön kombo med de små krusen från Höganäs. Utmärkt om du frågar mig.

Annons

Och nu. Nu lovar jag att inte prata miniatyrvaser på ett tag.

Krus, Ekeby, Lera, Stengods, Miniatyrvas, Små vaser, Loppisfynd, retro, Vintage, Loppistan

Krus, Ekeby, Lera, Stengods, Miniatyrvas, Små vaser, Loppisfynd, retro, Vintage, Loppistan

Krus, Ekeby, Lera, Stengods, Miniatyrvas, Små vaser, Loppisfynd, retro, Vintage, Loppistan


Laddar