När vi ändå är inne på lampor…

Så passar jag på att visa upp Sixtens nya lampa som vi syndade på Lo Loppis utanför Sollefteå i somras. Den är så perfekt barnsligt uppiggande. Och ändå har den kvar lite av de n där ordningsamma bulligheten som gör att den också kan vara vuxen. Helst fantastisk. Det yttersta glaset är som ni ser knallgult och inuti det karaktäristiska vita glaset. Som så mycket glas från norden. Men faktum är att jag inte har den blekaste om lampans ursprung. Inte ens om den är ny eller gammal. Den hänger så klart oavsett lika fint där i taket. Men det är ändå något speciellt att få veta mer om sina fynd. Kanske får jag fiska lite på några av retroforumen. Jag håller er uppdaterade om jag dyker på någon mer information så klart. Men vem vet. Kanske dyker jag på ännu en lampa innan dess.

Annons

Gul taklampa, Retro, Loppisfynd, Loppistan


Laddar