Små lamm och djup tystnad

Vi är hemma i Hälsingland och njuter av helgen. Här finns snön. Och alla älskade så klart. Och idag ligger dimma tung och lägger en djup tystnad över hela byn. Allt är indränkt i ett mjölkvitt filter. Det är skönt.

Annons

Att det är lite tyst ibland. Jag spenderade en timma på baksidan av huset med kameran och en korg full av loppisfynd. Hur underbart det känns när utloppet av kreativiteten får lite vind under vingarna. När man glömmer det är varmt eller kallt. Om man är hungrig eller törstig. När tiden bara rinner iväg. Det är som om hjärtat behöver sådana stunder.

Och idag får ni en titt på det lilla lammet jag köpte nyligen. För 20 kronor på Huvudsta Loppis. Eller om det var 10 kronor. Jag minns så lite nu för tiden. Sötingen är i alla fall formgiven av Karl-Erik Iwar. En man känd för sina prydnadsföremål och som arbetade hos Upsala Ekeby, Skansen Verkstadskeramik och hade egen verkstad fram till 1987. Utöver världens sötaste lamm så har han också gjort rackarns fina katter. Det är sannerligen något jag ska hålla utkik efter i år. En katt med fluga är ju precis vad vi behöver.

Lamm, Får, K-E I, Karl Erik Iwar, Keramik, Loppisfynd, Retro, Vinatge, Loppistan

Lamm, Får, K-E I, Karl Erik Iwar, Keramik, Loppisfynd, Retro, Vinatge, Loppistan


Laddar