Till Kosmos och tillbaka

Det var med denna hon vann pris. Berit Ternell. Inte för att någon berättade för henne genast. Hon var ju kvinna och det fanns gott om män från Gefle som kunde ta emot priset. Men det är ju en helt annan historia. Kosmos består ju ändå. Och jag tror att det här är en serie som kommer återuppstå. För det är något visst med hela auran kring Kosmos. De andas trygghet, stabilitet, principfasthet. Ja de är kort och gott lite helylle. Och jag kan inte låta bli att känna att när Gröna vågen tar ett stadigt grepp om oss igen inom en snar framtid. Då kommer det vara Kosmos som ska travas på kökshyllorna i torpen runt om i Sverige. Och man kan väl inte annat än säga att det låter helt rätt och riktigt. Kom bara ihåg var ni hörde det först.

Annons

Tekopp, Mugg, Kosmos, Gefle, Berit Ternell, Blå, Loppisfynd, Loppis, Retro, Vintage, Loppistan

Tekopp, Mugg, Kosmos, Gefle, Berit Ternell, Blå, Loppisfynd, Loppis, Retro, Vintage, Loppistan

Ps. min kopp hittade jag på Erikshjälpen i Söderhamn för 20 kronor. Fyndpris!
  • Marianne

    Har gjort ett kakfat av tallrikar från Kosmos, så tjusigt 🙂

  • Nickan

    Den är så fin! Jag har en kopp/fat som jag köpte i höstas…. det var lite så det började. Idén om att samla på snygga koppar (ja vet, jag ligger ca 5 år efter alla andra). Det är fortfarande hela min koppsamling… går lite långsamt. 🙂 Hittar bara lite fat.

    • Haha, låt det ta tid bara. Snart står du där med skåpluckor som knappt går igen 🙂Laddar